biografie

Katja Snoeijs

Katja is op haar vijfde begonnen met voetballen. Jarenlang heeft ze bij Sporting Martinus tussen de jongens gevoetbald. Daarnaast heeft ze vele jeugdselecties van de KNVB doorlopen.

Als B-Junior maakte Katja de overstap naar het vrouwenvoetbal. In het eerste jaar bij Fortuna Wormerveer groeide ze uit tot basisspeelster van vrouwen 1. In dat eerste jaar wist Katja samen met haar team via de na-competitie te promoveren naar de topklasse. Katja bleef nog een seizoen in Wormerveer voetballen en dit jaar wisten ze zich knap te handhaven in de topklasse.

Na twee jaar bij Fortuna Wormerveer te hebben gevoetbald, werd Katja benaderd door Telstar vrouwen. De overstap volgde snel en sinds het seizoen '15/16 voetbal Katja op het hoogste niveau in Nederland, de Eredivisie. In haar eerste seizoen scoorde Katja 8 doelpunten waarmee ze gedeeld clubtopscorer werd. Vorig seizoen is Katja met 21 doelpunten topscorer van de Eredivisie geworden. In het seizoen 17/18 is Katja meeverhuisd naar VV Alkmaar (voorheen Telstar vrouwen). Dit seizoen is Katja opnieuw topscorer geworden met 25 doelpunten.

Vanaf het seizoen 18/19 speelt Katja voor PSV. In dit seizoen werd ze clubtopscorer met 20 competitiedoelpunten.

Op 8 november 2019 debuteerde Katja voor het Nederlands Elftal.

Naast het voetbal, studeert Katja aan de ALO Amsterdam. Hier is zij ook vijf dagen per week bezig met sport.